Varma rätter

Chili sin Carne (V+GF)
Lite spicy gryta av blandbönor, lök, vitlök, potatis, majs, chili och spiskummin.
Serveras med guacamole, nachos, lime, jalapeno och koriander (valfritt).

Fiskfri gryta (V+GF)
Mild och smakrik gryta av vitkål, morot, potatis, selleri, tomat, blomkål, kikärtor, fänkål, dill, kummin, citronsaft och nori.
Serveras med en smarrig saffransaioli, citron och dillkvist.

Indisk linsgryta (V+GF)
Matig gryta med doft av Indien. Linser, sötpotatis, kikärtor, tomater, blomkål och cashewnötter med toner av vitlök, garam masala, ingefära och gurkmeja.
Serveras med mynta, rödkål, gurkgurt och quinoamixat råris.


Bluff Bourguignon (V+GF)
Höstgryta av rödbetor, kålrot, rotselleri, champinjoner, portabello, palsternacka, tomat, morot, persilja, lök, vitlök och timjan.
Serveras med en potatis-och jordärtkockspuré. 


Ragu på högrev
Mustigt långkok på högrev, salsiccia, rödvin, kalvfond, morot, rotselleri, vitlök och färska tomater.
Serveras med rigatoni, parmesan, basilika och bröd.

Bulgogi med kimchi
Marinerad entrecôte på en bädd av rundkornigt ris och krispiga grönsaker.
Serveras med kimchi.

Koreanskt fläsk i buns
Risbuns fyllda med stekt spicy sidfläsk, grönsaker, vårlök och kimchi.
Med eller utan koriander.
Toppas med chili, kimchimajo och rostade sesamfrön.

Pulled pork i bröd
Stort tunt vetebröd proppad med
långbakad marinerad karré, krispiga grönsaker, picklad rödlök och gurka. Toppas med chilimajo och vitlökssås.

Chili á la Mexico
Långkokt högrev med bönor, majs, potatis, lök, vitlök och chili. Serveras med nachos, lime, färsk chili, guacamole, citrongräddfil, koriander (valfritt), jalapeno och tortillabröd.
Perfekt fredagsmysmat!

Mexican slowcook

Marinerat högrev som tillagats i ugn lääänge under lågtemp. Serveras med olika salsor, rökig bönröra, guaca, tortilla, lime mm...

Perfekt fredagsmysmat! 

Koreansk högrevsgryta
Mör, smakrik gryta med högrev från Gröna gårdar.  Salladslök, sötpotatis, färska groddar, spenat, svamp och lök i en buljong av koreansk chili, sesamolja och vitlök. Serveras med ris, kimchi, svarvad morot och inlagda groddar. 

Banh Mi
Finns även vego
Vetebaguette fylld med marinerad pulled pork, grönsaker, vitlöksås, chilisås, färsk chili och rödlök.
Så där härligt smetig och proppad med godsaker! 

Sticky Pork
Finns även vego
Långbakat fläsk glejsat med sötsalt marinad.
Serveras med ris, färsk broccoli, grönsaker, vårlök och sesamfrön.

Italiensk Salsiccia Pasta
Prima Salsiccia Toscana al Peperoncino fräst i färsk vitlök och olivolja. Sedan sjudit med tomater, rödvin, oregano, peppar och salt.
Serveras med pasta, marinerad kronärtskocka, basilika, parmesan och bröd.


Grillspett med röror & libabröd 
Spett av växtbaserad färs som marinerats med lök, vitlök, spiskummin och paprikakrydda. Serveras med en persiljesallad, tomatröra, vitlökssås, hummus, ris och libabröd.
Finns som GF

Sweet Sticky Chicken
Finns även vego
Stekt marinerad kyckling med sweet & spicy glejs.
Serveras med ris, färsk broccoli, picklad gurka och rödkålssallad. Toppas med vårlök och sesamfrön.


Vintergryta
Finns även vego
Mör smakrik gryta med nötkött som fått sjuda i vår egna buljong tillsammans med grönsaker, rotfrukter, kryddor och potatis.
Serveras med bröd.

Hot & Spicy Beef
Om man älskar stark mat så är det här nåt att testa!
Nötkött preppad i gochujang (fermenterad chili), vitlök, ingefära, sesamolja, chiliolja och vårlök.
Serveras med ris och kimchi.

Vi hittar mycket inspiration från det asiatiska, italienska och mexikanska köket.
Men även från det svenska som vi twistar till för en ny smakupplevelse.
I den mat vi tillagar som innehåller animaler, försöker vi använda så mycket vi kan från närproducenter.
Från gårdar och uppfödare där man hanterar djuren med respekt och god omsorg.
Människa och djur behöver varandra!